BORÅS

Sökandet fortsätter efter försvunnen i Borås

1:33 min

Sedan igår söker polis, militär och Missing people i Borås efter en 30-årig man, hittills utan resultat. Efter en paus i sökandet återupptar Missing People sökandet klockan 17 idag.

Den 30-årige mannen lämnade sitt hem i söndags vid 18-tiden, och har varit försvunnen sedan dess. Under måndagen deltog Missing People med 110 personer ända fram till kl 23.30 då sökandet avbröts för natten. 

– Vi är glada över att så många kunde ställa upp på kort tid, det var rätt bra, säger Lasse Jandemark, från Missing people. 

I eftermiddag klockan 17 startar Missing people åter sökandet efter den försvunna 30-åringen. Det berättar Lasse Jandemark för P4 Sjuhärad. 

Polisinsatschef Joakim Börjesson berättar att sökandet fortsätter idag och meddelar att man söker i både terräng och stadsmiljö.

– Vi hoppas på det bästa. Annars hade vi inte haft igång sökandet idag, säger han.

Det har förekommit uppgifter på sociala medier att mannen skulle vara återfunnen, det stämmer inte, det var en annan försvunnen person i länet som hittats - inte 30-åringen från Borås. 

– Det var oturligt och handlade om mänskliga faktorn, säger Johan Bolsing på polisen som också arbetar med sökandet. 

Hittills har polisen fått in ett fåtal tips från allmänheten som inte lett dem vidare och polisen är mycket tacksam för fler tips.

Polisens signalement (läs mer här):

  • 179 cm lång
  • Bar en svart jacka
  • Svarta träningsbyxor
  • Svart t-shirt
  • Röda skor
  • Ryggsäck

Mannen cyklade, och iakttagelser rörande hans cykel är intressanta.

Har du sett något - ring polisen på 114 14.