SÄTILA/MARK

Besvikna elever när Strömma slår igen

1:36 min

Idag kom beskedet att naturbrukskolan Strömma i Sätila ska avvecklas. Bland eleverna var dödsdomen väntad, men besvikelsen är ändå stor.

Idag beslutade regionutvecklingsnämnden att skolorna Strömma, Dingle och Nuntorp ska läggas ner. Istället koncentreras verksamheten till de tre resterande - Svenljunga, Sötåsen och Uddetorp.

När förslaget las för en månad sedan höll eleverna på Strömma krismöte om hur de skulle rädda skolan, och man försökte få till en dialog med politikerna. Nu visar det sig att det inte hjälpte fullt ut.

– Politikerna verkar inte ha velat prata med oss innan, så det känns inte så förvånande, säger Ida Segesten i elevkåren.

Enligt regionrådet Birgitta Losman handlar nedläggningen i första hand om att man inte kan bemanna med behöriga lärare. Det håller inte Ida Segesten med om.

– Vi har väldigt bra lärare, men jag förstår att de inte kan ha kvar alla skolorna. Beslutet är taget och de kommer inte att ändra sig.

Hon är dock glad att skolan inte läggs ner förrän till nästa höst - något eleverna tryckte på när de kontaktade politikerna.

– Strömma är ens hem (under utbildningen), och det är tråkigt att inte kommer kunna åka tillbaka en dag, säger Ida Segesten.