BORÅS

Två åtalas för skott mot polishuset

På onsdagen kom åtalet mot två av de fyra män som misstänks för skjutningen mot polishuset i Borås i början av sommaren.

Det var den första juni klockan sex på eftermiddagen som larmet kom om att någon hade skjutit skarpt in i receptionen på polisstationen i Borås.

Elva personer fanns då i lokalen. Skottet gick inte igenom säkerhetsglaset men splitter träffade en man som var där och ansökte om ett pass.

Efter skottlossningen försvann två bilar hastigt från platsen och polisen kunde, bland annat efter flera tillslag, senare på natten gripa två män; en 24-åring och en man i 20-årsåldern som nu misstänkta för mordförsök. I nuläget är en av dom häktad, den andre fri men fortsatt misstänkt. Ytterligare två män, i 20-årsåldern, är på fri fot men är också misstänkta och anhållna i sin frånvaro.

Målet för skjutningen ska ha varit en av de som fanns i receptionen, en man som utpekas som ledare för ett av de kriminella gängen i Borås. Anledningen bakom brottet är en kamp om revir när det gäller narkotikahandeln i stan, tror polisen.

Skottlossningen mot polishuset har upprört såväl polis som allmänhet och kallats ett angrepp på rättsväsendet.

Utredarna jobbar nu hårt med ett stort utredningsmaterial för att hinna i mål till rättegången som startar torsdagen den 24 september.