Globen, U2 och Mattias Johansson. Foto: P4 Sjuhärad/TT
Boråsaren Mattias Johansson var en av tusentals som inte fick se U2 på söndagen. Foto: P4 Sjuhärad/TT
STOCKHOLM

Vapen på konsert - tusentals snuvades på U2

1:28 min

Tusentals personer fick vända hem i går kväll när U2:s konsert i Globen ställdes in. Polisen bekräftar nu att man upprättat en anmälan om brott mot vapenlagen.

Insläppet gick långsamt och vid 19.30 när alltsammans skulle dra igång var fortfarande stora skaror inte inne i Globen. Vid 21 kom beskedet att lokalen skulle utrymmas.

– Vi samverkade med arrangören och hjälpte till med att söka igenom arenan och närområdet, säger Tove Hägg som är presstalesperson hos polisen.

Det finns uppgifter i media om att en person ska ha släppts in med vapen?

– Det kommenterar jag inte alls. Vi har fått uppgifter från arrangören som har gjort att vi har upprättat en anmälan om brott mot vapenlagen. Vad uppgifterna består i kan jag inte berätta det skulle försvåra utredningen. Ingen person är ännu misstänkt för brott.

Hur var det på plats?

– Vi brukar använda grönt gult rött när vi pratar om hur det är på plats och grönt är klart bra och jag har inte hört något annat än att det var grön grönt så jag har inte hört nåt annat än att folk verkar ha tagit det med ro.

En ny extra konsert med U2, där biljetterna från i går gäller, hålls på tisdagen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista