Björn Rydell från Borås
Björn Rydell från Borås. Foto: Adam Koskelainen / P4 Sjuhärad.
REGERINGENS HÖSTBUDGET

Regeringens budget slår mot veteranpool

Pool-VD: Vi behöver nog höja våra priser
1:24 min

I dag presenterade Regeringen sitt budgetförslag för 2016. I budgeten finns en särskild löneskatt för äldre - ett förslag som skulle göra det dyrare för företag att anställa pensionärer.

I och med Regeringens budgetförslag blir det dyrare för företag, som exempelvis Veteranpoolen, att anställa äldre personer. 

–Vi har ju bara medarbetare som är pensionärer. Det blir en rätt rejäl höjning av omkostnaderna för att anställa, säger Mats Claesson, VD för Veteranpoolen. 

I Regeringens budgetförslag föreslås en ökning av de sociala avgifterna för medarbetare som är 65 år eller äldre. 

– Vi kommer nog behöva höja våra priser. Eventuellt kan vi inte göra de löneökningar som vi hade önskat att vi hade kunnat göra. 

Björn Rydell är 70 år gammal, han jobbar extra med diverse hantverksuppdrag i Borås. För honom är jobbet inte enbart ett sätt att dryga ut hushållskassan - utan också ett sätt att aktivera sig. 

– Jag gör det mycket för att det är roligt att jobba, det är roligt att träffa folk. Jag tjänar ju lite också, lite som grädde på moset. Det drabbar nog inte mig så hårt, jag tror vi får jobb ändå, säger Björn Rydell. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".