BORÅS

Utredning av omstridd elevflytt på Boda

Under sommaren fick elever och föräldrar flera olika besked kring om - och i så fall när - flytten av kommunikationsklasserna skulle bli av. Nu ska hanteringen av flytten utredas av stadkansliet i Borås.

Som vi tidigare rapporterat i P4 Sjuhärad har flytten av kommunikationsklasserna på Bodaskolan skapat oro hos föräldrar och elever. Det handlar om 36 barn med olika typer av språksvårigheter och diagnoser som autism, vilket innebär att de är extra känsliga.

Beslutsfattandet kring flytten har varit långdraget. Vid vårterminens slut kom besked till föräldrarna om att klasserna skulle flytta till nya lokaler vid regementet, men i mitten av sommaren beslutade politiker att flytten skulle skjutas upp.

Först fredagen den 14 augusti, alltså veckan innan skolstart fattades ett definitiv beslut om att flytten faktiskt blir av, vilket man då meddelade föräldrarna. Då var de nya lokalerna vid gamla regementet inte klara. Barnen i förskoleklassen upp till årskurs tre började terminen på utsatt tid - men merparten av elevgrupperna startade därför skolan en vecka sent.

Föräldrarna är nu missnöjda och anser bland annat att de inte fått vara delaktiga och att de inte fått tillräcklig med information om flytten.

Bodaskolas rektor, Annsofie Näsström, som har ansvar för kommunikationsklasserna, vill inte ge några kommentarer kring flytten, utan hänvisar till utredningen som nu ska genomföras av stadskansliet. I den ska samtliga inblandade höras, bland dem föräldrar, lärare, rektorer, berörda områdeschefer, nämndens presidium.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista