Isabelle Sollerhed Lundmark överfall började här under bron. Foto: Magdalena Brander/SR
Isabelle Sollerhed Lundmark överfall började här under bron. Foto: Magdalena Brander/SR
BORÅS

Isabelle blev överfallen - ingen ingrep

1:43 min

Mitt på dagen i centrala Borås blev Isabelle Sollerhed Lundmark attackerad av tre okända unga tjejer. Det var mycket folk på plats, men ingen ingrep.

Det var ljust ute och det fanns en massa folk runtomkring, men alla vände bort blicken. Det upplevde Isabelle Sollerhed Lundmark som väldigt jobbigt.

–  Jag försökte få ögonkontakt med folk, och det var ju en väldigt obehaglig stämning. Men det var ingen som ville titta åt mitt håll. Kanske för att det handlade om unga tjejer, och de kanske trodde att vi kände varandra, säger Isabelle Sollerhed Lundmark.

– Det var fruktansvärt obehagligt och det var ingen som ens kom fram till mig efteråt, säger hon.

Det var kvart över fem på eftermiddagen för två veckor sedan som 26-åriga Isabelle Sollerhed Lundmark var på väg mot sin bil. Det var då hon blev överfallen under gångbron bakom Grand hotell, av tre tonårstjejer.

– Här nere under bron är det ganska skymt. Men sen så lyckades jag ändå komma ut ur tunneln, och påhoppet det skedde hela tiden då.

Helt oprovocerat började tjejerna knuffa och sparka henne, dra henne i håret, och rycka i hennes väska. Detta samtidigt som hon kallades för hora och andra nedsättande ord.

– Jag kände mer och mer att "jag kommer inte komma härifrån, hur länge ska de följa efter mig"? Trots att det var mycket folk i rörelse så var det ingen som ingrep.

Till slut fick Isabelle Sollerhed Lundmark upp sin mobil, för att fota, och då blev tonårstjejerna skrämda och sprang sin väg.

Att ingen gjorde något för att hjälpa har hon svårt att förstå.

– Jag kan inte säga att det är någon specifik individ som har sett, och valt att inte göra någonting. Men vad jag märkte var att alla vände bort blicken, och att alla fortsatte med sitt. 

– Det var det som jag bar med mig. Jag blev väldigt ledsen av just det, att det var svårt att få stöd när det var så mycket människor i rörelse, och att det var ljust, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista