Boråsföretagaren Rickard Ärlig. Foto: Adam Koskelainen/SR
Boråsföretagaren Rickard Ärlig. Foto: Adam Koskelainen/SR
FOTBOLL

Boråsföretagaren som sponsrar Blåvitt

Ärlig sponsor: Tufft vara blåvit i en gulsvart stad
0:40 min

När Elfsborg tar emot IFK Göteborg ikväll håller de flesta boråsare på hemmalaget, men inte alla. Boråsföretagaren Rickard Ärlig är en av ärkerivalens huvudsponsorer.

Inför utsålda läktare skall Elfsborg ikväll ta emot IFK Göteborg. Runt om i Sjuhärad laddar nu fansen för det viktiga västderbyt, och de flesta hejar garanterat på Elfsborg. 

Boråsaren Rickard Ärlig är ett undantag. Hans företag har i år gått in som en av blåvitts huvudsponsorer.

– Självklart får man pikar ibland. Ska man se det affärsmässigt kanske det inte är rätt, men jag sponsrar med hjärtat, säger Rickard Ärlig som driver företaget El-Kontakt.

Elfsborgs supporterklubb Guliganerna har gått ut med att detta är årets match, och att man satsar allt för att skrika fram sitt lag till seger. Rickard är lite nervös.

– Elfsborg är starka hemma, och går det bra för dem mot blåvitt är det lika bra att isolera sig imorgon. Det är tufft att vara blåvit i en gulsvart stad...

Sjuhäradssporten sänder hela matchen live - här på webben från 18.55  >>>

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".