Glenn Holvik Gustavsson. Foto: Privat.
Glenn Holvik Gustavsson. Foto: Privat.
LÄKTARVÅLD

Guliganerna: Vi blev provocerade

1:37 min

Göteborgsupportrarna har stor skuld själva i bråket som ledde till misshandeln på Borås arena. Det menar Guliganernas ordförande Glenn Holvik.

– Det är vår läktare som vi haft sen 2006, dom har inte där att göra.

Det säger Glenn Holvik Gustavsson som är ordförande för Elfsborgs supporterklubb Guliganerna efter bråket på Borås arena i torsdags där tre IFK-supportrar misshandlades av ett tiotal elfsborgsfans. Och han menar att det är en ensidig bild som förmedlats.

– Vi blev provocerade, men det säger inte polisen.

Den utsålda matchen var en så kallad högriskmatch och bevakades av ett stort polisuppbåd. Göteborgarna hade av okänd anledning fått biljetter till elfsborgsklackens läktare där de blev upptäckta och misshandlade av ett tiotal personer. Polisen som har film över händelsen betecknar det som en ful misshandel och har upprättat en förundersökning om brott. Men Glenn Holvik Gustavsson menar att det kunnat undvikas om göteborgarna haft vett på att sköta sig.

– Det var illa att de kom till vår läktare, men de kunde ha varit diskreta och hållit sig undan. Det gjorde de inte utan provocerade elfsborgarna. En stod exempelvis bredvid min mamma och trakasserade henne hela matchen, säger han.

– Jag försvarar absolut inte våld, men kommer man till fel läktare så händer såna här saker. Tyvärr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista