Maja Gunn doktorand på Textilhögskolan i Borås. Foto: Privat
Maja Gunn doktorand på Textilhögskolan i Borås. Foto: Privat
MODE/KONST

Majas mansbröst med på Liljevalchs

Maja Gunn: ...mansbröst, kvinnobröst, tröjor med håriga armar.
1:28 min

Bland de riktigt tunga namnen i branschen finns Maja Gunn från Textihögskolan i Borås på Liljevalchs utställning om framtidens mode.

Alexander McQueen, Victor & Rolf och Prada är några av modeindustrins tyngsta namn vars verk just nu visas på Liljevalchs nyöppnade utställning Utopian bodies - fashion looks forward. Bland ikonerna finns Maja Gunn, doktorand på Textilhögskolan i Borås.

– Jag sysslar ju mycket med genusfrågor och frågor om könsidentitet, curatorerna på Liljevalchs tyckte väl det passade in i sammanhanget, säger Maja Gunn.

Utställningen håller på till februari nästa år och hon finns med i två avdelningar. I Genusrummet finns bland annat hennes mansbröst i silikon och hennes tröjor med håriga armar.

– En finess är att en kan prova brösten eller tröjorna. Och det är många som har testat, det är roligt, säger Maja Gunn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".