Bosse Johansson vill införa maskeringsförbud. Foto: Jan-Åke Thorell
Bosse Johansson vill införa maskeringsförbud. Foto: Jan-Åke Thorell
LÄKTARVÅLD

Delade meningar om arenaslagsmål

1:32 min

Att man blivit provocerad är ingen ursäkt för misshandel. Det menar Elfsborgs ordförande Bosse Johansson som hotar stänga supportrar ute från kommande matcher.

Det var när tre IFK supportrar befann sig på Elfsborgs läktare tumult utbröt i torsdags. Glenn Holvik Gustavsson som är ordförande för Guliganerna menar att de tre supportrarna uppträtt provokativt och får skylla sig själva.

– Det är ganska naivt att ställa sig på Elfsborgs läktare som IFK Göteborgare. Dem var dessutom inte tysta. Då händer sådana saker. Jag kommer aldrig försvara våld men dem sökte konflikt, säger Glenn Holvik Gustavsson till P4 Sjuhärad.

I nuläget uppger Polisen  att supportrarna från IFK Göteborg inte skulle ha uppträtt hotfullt på något sätt. Elfsborgs ordförande Bosse Johansson menar däremot att det inte har någon betydelse om misshandeln skulle varit framprovocerad eller inte.

– Det spelar ingen roll. Det får inte förekomma misshandel på läktarna oavsett vilket. Jag hörde däremot att det skulle varit huliganer från Wisemen som medvetet skulle ha sökt upp bråk men vad jag vet så säger polisen att det inte är så, säger Bosse Johansson.

Polisens förundersökning om brottet är inte färdig och Bosse Johansson vill därför inte kommentera orsaken till våldet ytterligare men säger att det kan bli fråga om avstängning för de inblandade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista