Arbetsförmedlingen. Foto: Scanpix.
Arbetsförmedlingen. Foto: Scanpix.

Nu mister Herrljunga sin arbetsförmedling

1:22 min

Arbetslösa i Herrljunga hänvisas till andra kommuner eller till datorn - idag slår Arbetsförmedlingen igen sitt redan obemannade kontor i Herrljunga.

Arbetsförmedlingens kontor i Herrljunga har varit obemannat sedan 2006. Istället har man där kopplat upp sig på en dator och via den fått kontakt med en arbetsförmedlare i Vårgårda.

När man nu stänger kontoret där får man istället boka sitt möte hemifrån, via sin egen dator.

– Vi lever i tider där väldigt mycket ska hanteras digitalt, så jag ser det inte som en nedmontering utan som en utveckling i linje med den tekniska utveckling som vi genomgår överallt. 

Stängningen ska spara pengar. Kontoret i Herrljunga har haft få besökare och hyran blev dyr. 

– Det handlar om att spara skattepengar och använda dem bättre, säger Gabriella Bouizgarne, chef för arbetsförmedlingen i Herrljunga och Vårgårda. 

– Vi anställer en förmedlare till i Vårgårda, jag hoppas vi kan förtäta kontakten med arbetsgivarna och de sökande som behöver oss fysiskt i området, säger Gabriella Bouizgarne.

Marcus Léonarde
marcus.leonarde@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista