Blåvita supportrar med bengaler och masker under matchen IF Elfsborg och IFK Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT.
FOTBOLL

Ytterligare personer anhållna för läktarvåld

Ytterligare två män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för misshandeln av tre IFK-supportrar på Borås Arena för två veckor sedan.

Det var i måndags som två män i 20-årsåldern anhölls för misshandeln. Nu är ytterligare två män anhållna. Enligt Lennart Widerfeldt vid polisen i Borås är samtliga fyra skäligen misstänkta för misshandeln av tre IFK-supportrar på Borås Arena för två veckor sedan.

De fyra männen släpptes från polishuset under onsdag eftermiddag. Vad som kommit fram i förhören vill Lennart Widerfeldt inte säga, men av dem som har förhörts idag har samtliga erkänt att de har befunnit sig på platsen.

Enligt polisen kan så många som 15-20 personer har varit inblandade i misshandeln och nu söker man efter de ytterligare personerna.

De misstänkta männen ska ha gett sig på IFK-supportrarna enbart på grund av att de stod på "fel sida" av läktaren, bland Elfsborgs-supportrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista