Vapen
Vapnen på bilden är inte de som nämns i artikeln. Foto: Jens Andersson/Sveriges Radio P4 Göteborg

Frias från vapenbrott på hotell i Borås

En 23-åring som dömdes för att ha haft granater, automatkarbiner och pistoler på ett hotell i Borås frias nu helt från misstankarna.

Istället för fängelse i tre år som mannen fick i tingsrätten blir han nu helt friad av hovrätten och slipper också de böter som han skulle fått för ett narkotikabrott som han också erkänt.

Ingen ny bevisning har skett i målet utan hovrätten gör en helt annan bedömning än tingsrätten. I tingsrätten hade dock en nämndeman en annan åsikt och ville fria 23-åringen.

Händelsen inträffade i maj i år då 23-åringen tillsammans med en annan man tog in på hotell i Borås. De hade då med sig en väska med två automatkarbiner, två kulsprutepistoler och tre pistoler, alla med ammunition. Dessutom fanns det tre handgranater.

Hovrätten menar att 23-åringens berättelse är inte osannolik och dessutom detaljerad och den innehåller flera uppgifter som går att kontrollera. Hans berättelse är fri från motsägelser och stöds av andra uppgifter. Därför frikänns 23-åringen helt från misstankarna som i hovrätten gav honom tre års fängelse.

23-åringen är hemmahörande i Stockholmstrakten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista