BOLLEBYGD

Kraftig skärpning av straff för socialchef

1:39 min

Hovrätten skärper idag straffet för den chef inom socialtjänsten i Bollebygd som förskingrat genom att skriva ut stora summor på bidragstagare och sedan ta pengarna själv.

Hovrätten dömer henne för grov trolöshet mot huvudman till två och ett halvt års fängelse samt att betala skadestånd till kommunen på drygt fem miljoner kronor.

I Tingsrätten dömdes hon till skyddstillsyn, vård och 650 000 kronor i skadestånd, ett straff som nu alltså skärps betydligt.

– Det känns som om Hovrätten köpt mina resonemang. Och det är så att om man begår väldigt allvarliga brott så finns det inte förutsättningar normalt sett för att man ska få skyddtillsyn, då tar straffet över vården, säger Ove Jäverfeldt som välkomnar domen.

– Från mitt perspektiv så är det viktiga beloppet som hon är dömd för, de här drygt fem miljoner kronorna för det är de som vi nu med alla medel ska försöka få tillbaka till kommunens invånare, säger Anders Einarsson, kommunchef i Bollebygd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista