Bössa Musikhjälpen Foto: Oliva Mariette Borg/Sveriges Radio
Foto: Oliva Mariette Borg/Sveriges Radio

Vill du spela för Musikhjälpen?

Flera artister engagerar sig för årets Musikhjälpen den 17 december. Är du också musiker och vill engagera dig? Nu har du chansen!

Läs mer om och hur du anmäler dig hos Musikhjälpen!

"Vi spelar för Musikhjälpen" är Musikhjälpens nya musiksatsning där målet är att skapa Sveriges största konsert. Musikhjälpen uppmanar alla musiker, artister och band, oavsett genre, storlek eller var i Sverige de befinner sig, att engagera sig torsdagen den 17 december från klockan 18.00 under Musikhjälpens sändningsvecka.

Tillsammans samlas de under #spelarförMH15 genom att ordna konserter över hela landet och bildar det som kan bli Sveriges största konsert och genom att samla in pengar under kvällen bidrar de till insamlingen. I år är temat för Musikhjälpen att hjälpa människor att överleva klimatrelaterade katastrofer.

Det som binder samman alla som är med i "Vi spelar för Musikhjälpen" är att alla arrangerar sin spelning, konsert eller framförande samtidigt, det vill säga torsdag 17 december från klockar 18.00.

Alla som vill kan vara med i “Vi spelar för Musikhjälpen”, oavsett vilken musik man framför eller var i Sverige man gör det. Det som binder samma alla musiker, artister och band som engagerar sig är att de alla arrangerar sin spelning, konsert eller framförande samtidigt, det vill säga torsdag 17 december från kl 18:00.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista