Räddningstjänsten bakom träd
1 av 2
Polisen och Räddningstjänsten fick larm om branden vid tiotiden på lördagsmorgonen. Foto: TT
Brand i floda
2 av 2
Det finns misstankar om att branden kan vara anlagd. Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio

Brand i planerat flyktingboende i Floda

1:04 min

En brand bröt ut i ett planerat flyktingboende i Floda i Lerums kommun under lördagsmorgonen. Polisen utreder mordbrand.

Det var vid tiotiden som Polisen och Räddningstjänsten fick larm om händelsen. Jenny Widén är presstalesperson på Polisen och säger att det är flera byggnader som har brunnit.

- En av dem är helt nedbränd. Men enligt de uppgifter jag har så ska det inte ha befunnit sig några personer där, säger hon och fortsätter:

- Det rör sig om en friluftsanläggning som var tänkt att bli ett asylboende.

Vad vet ni om brandorsaken?

- För närvarande är det oklart, men det finns misstankar om att branden kan vara anlagd och vi har inlett en förundersökning om mordbrand, säger Jenny Widén.

Engin Aslan har en byggfirma som arbetat med byggandet av de planerade boendet. Enligt honom skulle det rymma omkring 120 personer. Och han är inte förvånad över att Polisen misstänker att branden är anlagd.

- Det är ju varken första, andra eller tredje gången sådant här händer, så det förmodar jag, säger han.

En av de boende i området är Linnea Edwardsson. Hon riktar kritik mot mediernas rapportering kring planerade flyktingboenden.

- Jag tycker inte att tidningarna ska skriva om det, för då blir det så här, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista