Lennart Johansson, vd parkeringsbolaget. Foto: Pär Sandin
Lennart Johansson, vd parkeringsbolaget. Foto: Pär Sandin

Rekordsvårt att få tag i p-plats i Borås

1:30 min

Parkeringssituationen i centrum är kaotisk. Det har aldrig varit svårare att få tag i en parkeringsplats i Borås än nu.

Parkeringssituationen i centrum är i dag mycket ansträngd. I stadskärnan är i princip alla parkeringar fullbelagda.

– Det är fullt på de flesta ställen. Det är svårt både på gatumark och inne i parkeringsområden, säger Lennart Johansson är VD för parkeringsbolaget i Borås.

Flera av bilisterna i centrum som P4 Sjuhärad talat med vittnar om att de har problem att hitta parkering.

Dubbelparkerar i utkanten av parkeringen. Går tyvärr inte lita på folk när de går in och ur sina bilar. Hälsningar från en som betalat dyra pengar för att fixa dörruppslag. /Kommentar på Facebook.

I Åhlenshuset har redan parkeringsytorna minskat och till årsskiftet försvinner alla 300 parkeringsplatser och då blir situationen akut i Borås centrum.

Lennart Johansson hoppas ändå att det på sikt ska bli bättre.

– Vi har en tomt där vi kanske tillfälligt kan skapa fler p-platser, det är grusplanen bakom Gina Tricot.

Parkeringsbolaget hoppas också att det nya parkeringshuset vid Pinocchio, som är på väg att byggas, ska stå klart 2017. Det innebär 270 nya parkeringsplatser.

Bristen på parkeringsplatser i centrala Borås har gjort att kommunen kommer att låta bilister ställa sig på lastzoner i centrum under vissa tider.

Trafikansvarig i Borås, Jan-Åke Claesson säger till P4 Sjuhärad att man just nu ser över förutsättningarna och att frågan ska vara löst under det här året.

Tanken är att lastzonerna ska användas under morgonen men att gå över till att bli korttidsparkeringar från 11 på förmiddagen. Sammanlagt kan det röra sig om mellan 20 - 30 parkeringsplatser som frigörs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista