Husvagns-brand i Dannike. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto
Husvagns-brand i Dannike. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Två anhållna efter husvagnsbrand

Två män i 20-25-års åldern har nu anhållits misstänkta för mordbrand. Detta efter att männen greps i morse, efter att det brunnit på två ställen i Dannike, utanför Borås.

En husvagn, parkerad på en villatomt i Dannike, totalförstördes i en brand tidigt på onsdagsmorgonen.

En husvagn på en villatomt totalförstördes och branden spred sig även till fasade på garaget på tomten, kort innan detta brann en soptunna utanför en annan villa i närheten. Bränderna tros vara anlagda.

Räddningstjänsten fick larm klockan fyra om att det brann i en husvagn på Klippvägen i Dannike. Husvagnen gick inte att rädda, och branden hann sprida sig till en garagefasad, som blev lite bränd. Men där fick Räddningstjänsten stopp på elden. 

Bara en kort stund tidigare brann det i en soptunna, utanför en villa, ett par hundra meter bort. Även den kunde släckas, utan att elden spred sig.

I samband med branden hämtade polisen in två personer till förhör. De är misstänkta för att ha varit inblandade i bränderna.

Bränderna misstänks vara anlagda och rubriceras som mordbrand. Teknisk undersökning ska påbörjas.

Ingen person har kommit till skada i bränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista