Kinna Stadshotell Foto: Pär Sandin/SR
Kinna Stadshotell Foto: Pär Sandin/SR
MARK

Kinna Stadshotell kan bli asylboende

Inget avtal har ännu skrivits mellan Migrationsverket och företaget som ska driva boendet men allt pekar på att asylsökande kommer att flytta in i hotellet inom kort.

Hotellet beräknas rymma cirka 150 asylsökanden främst från Syrien.

Från Marks kommunledning säger man sig inte ha någon konkret information kring boendet. Både kommunchefen Haleh Lindqvist och socialchefen Bahman Alami säger sig inte veta något men hört rykten. 

Bolaget bakom verksamhet har tidigare öppnat asylboenden i hotellet i Smålandsstenar. Förberedelserna pågår för fullt och idag kom en långtradare med möbler.

Kinna Stadshotell, som funnits sedan 1902, övertogs av kinesiska ägare för ett drygt år sedan. Hotellet ligger i centrala Kinna, 50 meter från kommunhuset och granne med äldreboendet Rönnäng.

För några veckor sedan började det gå rykten att hotellet ska bli asylboende och i dag bekräftar flera personer att så blir fallet.

Som hotell har Kinna Stadshotell 34 rum, alla med dusch, telefon och TV och totalt finns det 56 bäddar. Personer med insyn tror dock att det ska ge plats för 150 asylsökanden och det är många familjer med barn. Helst hade man önskat att kunna placera några fler i byggnaden då det finns en del ytor som kan användas som boende, exempelvis hotellets konferenslokaler.

Personer insatta i boendet anser man att hotellet är ett utmärkt asylboende, mycket bättre än många andra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista