Sara Svärd och Åsa Zimmerman. Foto: Kristin Holmberg/SR
Sara Svärd och Åsa Zimmerman. Foto: Kristin Holmberg/SR

Premiär för föräldrapanelen i P4 Sjuhärad

1:36 min

Får man lägga sig i andras föräldraskap och uppfostran? Hur mycket ska man låta sina föräldrar få lägga sig i uppfostran av ens egna barn? Det pratade P4 Sjuhärads föräldrapanel om idag.

Föräldrapanelen hör du torsdagar efter klockan 10.00.

– Så klart om det rör livsfara för barnet så absolut. Jag kan tycka det är okej om en annan vuxen säger till mitt barn om mitt barn gör fel, men att lägga sig i mig. "Nu gör du fel", då blir jag lite "du har inte med det att göra; du känner inte mig, du vet inte vem jag är", säger Sara Svärd.

Om ett barn i en sandlåda kastar sand och det ser inte föräldern till detta barn det eller inte gör någonting. Vad gör ni då?

– Jag tycker det är helt okej att säga till, och det går oftast mycket bättre om föräldern inte råkar vara i närheten för ögonblicket. Man säger det snällt och vänligt "man får inte kasta sand, man kan få det i ögonen". Oftast vet det barnet det redan och det brukar ta det hur bra som helst, säger Åsa Zimmerman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista