BORÅS

Häktad för medhjälp till mord förnekar brott

2:16 min

Den anhållne 25-åringen häktades idag för medhjälp till mord, själv nekar han till brott.

Idag på eftermiddagen häktades en tredje misstänkt för inblandning i mordet på en 26-årig man på Kilsundsgatan, nära Ryaverket, i Borås i slutet av oktober. 26-åringen hittades på förmiddagen den 27 oktober med stickskador på kroppen - åklagare Martin Ekelin beskriver våldet som "brutalt".

På häktningsförhandlingen i dag ville åklagaren att den tredje misstänkte, en 25-årig man från Borås, i första hand skulle häktas för mord men rätten ansåg att han skulle häktas för medhjälp till mord.

– Det han beskriver själv gör honom till gärningsman, som jag ser det, men tingsrätten anser att han på sannolika skäl är misstänkt som medhjälpare, säger Martin Ekelin, åklagare som dock inte vill säga så mycket om vad 25-åringen berättat.

Klart är att 25-åringen har erkänt att han var på mordplatsen men han förnekar brott.

Sedan tidigare sitter en 19-årig man och en 21-årig man häktade misstänkta för mord. 21-åringen har även han medgett att han var på mordplatsen.

Om ett eventuellt motiv för det här dådet ville åklagaren inte säga så mycket idag.

–  Det finns en teori som vi jobbar utefter, och vi undersöker om den kan stämma, men jag vill inte gå in på den än, säger Martin Ekelin, åklagare.

25-åringen som häktades idag greps i helgen i Moss i Norge. Han har bott i Norge i omgångar tidigare.

Tidigare i veckan framkom det att samtliga misstänkta och offret kände varandra, och att minst två av de misstänkta hade telefonkontakt med offret samma dag som han mördades.

Detta har polisen fått fram genom att undersöka trafik till och från offrets telefon. Den fysiska telefonen har ännu inte hittats men polisen har undersökt information från telefonen. Förutom samtal har det också förekommit SMS-kontakt mellan offret och de misstänkta.