SPORT

Gymnastiken växer och utvecklas i Borås

1:24 min

Efter att Gymnastikens hus i Borås öppnades för cirka ett år sedan märks en stor utvecklingsskillnad och kön för att få börja i gymnastik är i vissa led lång.

– De har utvecklas otroligt mycket framåt, följer man inte en grupp hela tiden, och kommer in efter några träningar och tittar märks en jätteskillnad, säger Helena Hernelind, ordförande för Borås Gymnastiksällskap. 

Gymnastikens hus i Borås har stått klar och använts i ungefär ett år. Både gymnaster och tränare tycker att det märks en stor utvecklingsskillnad från tidigare.

– Här har vi möjlighet att göra svårare grejer eftersom vi har gropar som gör att man kan landa mjukt, så man kan öva på farligare moment utan att oroa sig. Övning ger färdighet, säger gymnasten Linus Lindeblom.

– Vi har mycket mer sammanhållning nu och vi pushar varandra till att göra svårare saker, menar gymnasten Lina Karlsson.

Utvecklingskurvan har gått spikrakt uppåt, menar tränaren Sandra Carlsson. Många vill börja i gymnastik och trycket är så stort på att det inte går att ta emot alla som söker just nu.