SR bryter med "Kringlan"

0:35 min

Hoten på Twitter blev för mycket. Nu bryter Sveriges Radios satirprogram "Public Service" med boråskomikern Kristoffer "Kringlan" Svensson. 

Beslutet togs under dagen i samråd med Ekots ledningsgrupp. 

– "Kringlan" har varit en stor tillgång för "Public Service", både som programledare och manusförfattare, men hans utspel mot kritikern Victor Malm och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg i veckan är långt över gränsen för hur vi tycker att en representant för oss kan uttala sig offentligt. Det säger Mattias Konnebäck och Erik Blix, som startade programmet för snart 15 år sedan.

När tidningen skulle recensera Nanna Johanssons och Kristoffer Svenssons nya roman "Omänniskor" togs Victor Malm in, och det var Malms recension som fick Kristoffer Svensson att gå i taket, skriver Dagens Nyheter.

Kristoffer Svensson twittrade en bild på Victor Malm och hotade med att frilansjournalisten skulle "få ansiktet sönderslaget". Han riktade dessutom ytterligare ett hotfullt inlägg mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

Aftonbladet avbröt under onsdagseftermiddagen avbröt Aftonbladet samarbetet med "Kringlan".

– Vi har haft en stor portion tålamod med "Kringlan" under en längre tid. Nu är måttet rågat så vi avbryter samarbetet, förklarade Åsa Linderborg för Dagens Nyheter. 

Kristoffer Svensson har raderat sina hotfulla tweets och skriver på Twitter att han har bett alla inblandade om ursäkt.

"Jag blev bara så himla paff över att få min egen podd sågad i Aftonbladet som jag trodde att vi hade ett samarbete med", skriver han.

Läs mer hos Kulturnytt.

Den här artikeln har uppdaterats under förmiddagen 12/11.