BORÅS

Hernelind prisades för sitt ledarskap

0:38 min

142 föreningar deltog när det var dags för årets föreningsgala på Simonsland i Borås. Flera stipendier delades ut och en av de hyllade ledarna var Helena Hernelind.

– Det är jättekul att bli uppmärksammad och när jag var borta en gång från styrelsemötet så passade dem på att nominera mig, säger Helena Hernelind som är ordförande i Borås Gymnastiksällskap och som prisades för sitt ledarskap.

Motiveringen löd: Helena är en engagerad ledare som jobbar mycket med att utveckla föreningens verksamhet och gymnastiken i Borås. 2007-2014 var hon ledare för RM-truppen, och har utbildat sig inom "trampolingymnastik". Hon var en av de drivande krafterna i framtagandet av Sjuhäradshallen, en gymnastikhall anpassad även för handikappidrott. Hon var, tillsammans med, Sven Erikssongymnasiet även drivande för starten av ett nationellt idrottsgymnasium i Borås, som nu har startat sin första termin 2015. Detta och mycket mer gör henne till en värdig mottagare av stipendiet för Kvinnligt ledarskap 2015.

– Höjdpunkten är att se gymnasterna utvecklas och när man ser deras glädje... Det är det som driver en, säger Helena Hernelind.