Inga villavagnar i Olofsbo - många ledsna ägare

1:26 min

Efter alla turer under många år om deras vara eller inte, är det nu uppbrott för villavagnarna på Olofsbo camping.

Villavagnsägarna, som in i det sista hoppats på en annan utgång, är upprivna. Just nu kanske mest över den korta respit de anser att de fått i sista ändan: fjorton dagar.

– I början av oktober fick vi ett mejl från ägarna som sa att bostadsrättsföreningen inte vill ha bort vagnarna, och tänker driva kampen vidare. En månad senare, i början av november kommer ett nytt brev som säger att vi ska vara borta på tretton dagar. Vi är förda bakom ljuset! Det säger Peter Gustavsson, en av villavagnsägarna som håller på att riva sin altan och packa ner sakerna inne i villavagnen.

Många villavagnsägare försöker sälja, men värdet på vagnarna är kraftigt urholkat. Samtidigt är det mycket svårt att med fjorton dagars varsel hitta nånstans att flytta dem, säger Lars och Louise Lundell från Borås som haft sin vagn i 13 år på Olofsbo.

– Det går inte, det finns inte en chans. Det finns ingen chans att ställa dem, säger Lars och Lousie Lundell från Borås. De har haft sin villavagn på Olofsbo i tretton år. Så vad finns i deras tankar nu?

– Ledsamheter. Det är bedrövligt. Faktiskt.