Carl föddes i snöstormen för 20 år sedan

1:03 min

Idag för tjugo år sedan vaknade alla upp till drivor av snö - dagen efter den stora stormen slog till 1995. För familjen Rajala i Fritsla är det en särskilt minnesvärd dag.

Den 16 november drog den stora snöstormen in, som bäddade in hela Sjuhärad i mängder av snö. Morgonen efter föddes paret Helen och Kurt Rajalas son Carl.

– Det var ju inte så bra väder att åka, tänkte jag, men jag förstod inte hur mycket snö det var, säger Helen Rajala. Men vi fick inte ta egen bil in, vi var tvungna att ringa räddningstjänsten.

– Vi försökte, men satt fast efter bara 50 meter, säger Kurt Rajala.

Många Sjuhäradsbor minns
Stormen 1995 finns fortfarande i färskt minne hos många Sjuhäradsbor. Den stora mängden snö lamslog samhället och många kunde helt enkelt inte lämna sina hem för jobb och skola. Så här berättar några P4-lyssnare:

Mamma väckte mig och sa: jag väcker dig så du kan somna om igen. Skolan är stängd. Vi kommer inte ut!

/Marie Nord

Skulle åka till Sthlm för en spelning....med det var bara att glömma. Det blev till att stanna hemma och kolla på Tv istället.....på mig själv...

/Ulrik Arturén

Vaknade i min lägenhet i Göteborg, tittade ut och trodde inte mina ögon, det jag gillade var tystnaden som följde, människor åkte skidor på Avenyn...

/Iren Lindgren

Minns du också stormen 1995 - berätta gärna på P4 Sjuhärads Facebooksida.