Matilda Lundblad
Matilda Lundblad, IF Elfsborgs läkare. Foto: SR

Elfsborgs lagläkare om saknaden efter Klas Ingesson

Lagläkaren: Han hade satt fingret på meningen med livet
1:26 min

Drygt ett år har gått sedan Elfsborgs tränare Klas Ingesson gick bort. Fortfarande är saknaden stor och hans död påverkade laget enormt mycket.

– Han hade ju sina läkare på Hematologen, det var ju en blodsjukdom, men vi bollade mycket och jag pratade mycket med dem och han tyckte att det var skönt att jag tog all kontakt med media, säger Matilda Lundblad, Elfsborgs lagläkare. 

– Framförallt var han en väldigt fin vän, det är det största minnet jag bär med mig. Det var häftigt att träffa en människa som har satt fingret på vad meningen med livet är. Han kunde verkligen njuta av att sätta sig och ta en kopp kaffe, säger Matilda Lundblad. 

Hur har det påverkat laget?

– Det har påverkat jättemycket, många har nog vuxit som människor, man får perspektiv på livet, kanske känner man att fotbollen inte är allt - samtidigt sa Klas alltid att fotbollen var viktig, den är ju så kul, säger Matilda Lundblad. 

Efter medicinstudierna har Matilda Lundblad bland annat arbetat som läkare för Ljungskile i Superettan och Jitex i Damallsvenskan. Sedan 2013 finns hon med i IF Elfsborgs team - som lagläkare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".