BORÅS

Anna Grahn Danehammar aktuell med självhjälpsbok

13 min

Anna Grahn Danehammar, före detta politiker i Borås, är just nu aktuell med sin självhjälpsbok "Kom tillbaka".

Anna Grahn Danehammar har själv gått igenom tuffa perioder i livet och boken bygger på hennes egna erfarenheter och teoretiska kunskap i psykologi, som hon undervisat i 14 år. Idag är hon lärare på Viskastrandsgymnasiet.

Anna Grahn Danehammar satt fyra hela mandatsperioder för Vägvalet i Borås kommunfullmäktige och sedan valet 2014 finns inte längre Vägvalet med i kommunfullmäktige. Då försvann även alla Annas politiska uppdrag vilket innebar att hon fick tid till att skriva.

– Jag bestämde mig för att ta ett år och bara se vad vill jag, vem är jag, var är jag idag? Och då insåg jag att under ett antal år har jag skrivit mycket, när jag mått dåligt och när jag mått bra och så kände jag att försöka ta ett år och skriva en bok och se om det bär, säger Anna Grahn Danehammar.

– Teoretisk kunskap gör ju dig inte lycklig, men däremot kunde jag intellektuellt använda kunskapen och ställa mig ibland vid sidan om och det kunde hjälpa mig att jag visste teoretiskt hur en kris fungerar och det minskade min rädsla, säger Anna Grahn Danehammar.

Boken är en bred självhjälpsbok med enkel och konkret vägledning vidare. Det finns en bredd inom både psykologi, filosofi, biologi och teologi.