Deltagare på mötet om terrorberedskap i Bollebygd. Foto: Magdalena Brander
Deltagare på mötet om terrorberedskap i Bollebygd. Foto: Magdalena Brander

Kommuner kraftsamlar mot extremism

Daniel Norlander: Ingen kommun kan komma undan sitt ansvar
4:12 min

Idag träffades flera av sjuhäradskommunernas representanter från Mona Sahlins grupp som jobbar nationellt för att förebygga att extrema grupper får fäste i Sverige.

En högaktuell fråga i dessa dagar när säkerhetsläget skärpts i oron för terrordåd. Syftet med träffen är att hjälpa kommunerna att antingen komma igång eller utveckla sitt förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism.

På plats i Bollebygd finns idag Daniel Norlander som är huvudsekreterare hos den nationella samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism.

– Man behöver inte vara rädd och jag upplever inte heller någon rädsla hos kommunernas medarbetare utan snarare en beslutsamhet om att man vill ta sig an den här frågan. Man vill förebyggande och se till att ungdomar inte dras in i de här extrema rörelserna, innan de blir farliga, säger Daniel Norlander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".