Det mobila poliskontoret i form av en husbil Foto: Polisen
Det mobila poliskontoret Foto: Polisen
TRANEMO

Polisstationen i Tranemo fortsätter som husbil

Lokalområdespolischef: Det viktiga är verksamheten
1:28 min

Polisstationen i Tranemo läggs ned. Polisen satsar istället på ett mobilt poliskontor för att säkra och utveckla servicen i kommunen.

Hyreskontraktet för Tranemo polisstation gäller fram tills den 31 december 2016. Därefter kan medborgarna besöka polisen i den husbil - specialbyggd för att fungera som arbetsplats - och som kommer att ambulera på olika platser i hela Tranemo kommun.

Orsaken till polisstationens nedläggning är att den nuvarande lokalen inte utnyttjas till fullo. Den nya lösningen, med en ambulerande polis, kommer att frigöra resurser - vilket i sin tur kommer att leda till mer polisverksamhet, enligt Tomas Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås.

–  Att ha en station öppen tar ganska mycket resurser, och det ser vi inte att vi kan lägga i Tranemo, det vill vi lägga bland annat i Ulricehamn.

– Men sedan kommer vi att kunna erbjuda mycket bättre service till Tranemo.

Poliskontor på hjul har prövats med stor framgång i Skaraborg, och där är medborgarna väldigt nöjda, enligt Tomas Jansson.

Kommer polisens praktiska insats-möjligheter att påverkas av det här beslutet?

– Nej, snarare tvärtom. De dagar vi är i området, så kommer vi åtföljas av en polisbil. Och de kommer att jobba väldigt mycket förebyggande den dagen. Sedan har vi också den ordinarie verksamheten, som utgår från Ulricehamn - men som jobbar väldigt mycket i Tranemo.   


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".