BORÅS

Man skottskadad i Borås

1:13 min

Ett större polispådrag drog igång på fredagskvällen sedan flera personer ringt angående skottlossning på Hässleholmen.

Polisen fick sent på kvällen in flera larm om skottlossning på Hässleholmen i Borås. Anmälarna hade hört skotten och sett flera personer i området. 

Samtidigt som polispatrullerna kom till platsen så kom det besked från sjukhuset om att en man med misstänkta skottskador hade sökt vård.

– Det är bekräftat att det är skottskador han har, men relativt lindriga. Mannen är i 25-årsåldern, berättar Jacob Westerling, inre befäl vid polisen i Borås.

En eller två män ska ha setts lämna platsen på moped strax efter skottlossningen. Flera polispatruller finns på plats och man hade under natten även hjälp av en polishelikopter. Polisen har spärrat av platsen för att göra en teknisk undersökning och knackar också dörr för att höra personer som kan ha sett något.

Mannen själv har i ett första preliminärt förhör inte berättat något och än så länge finns det inget som kopplar gårdagskvällens skjutning till tidigare skottlossningar i området, säger polisbefälet.

I början av oktober skottskadades två personer, varav en allvarligt, på Hässleholmen. I mars sköts en man ihjäl av maskerade personer i området och det har utöver det varit flera skottlossningar på Hulta och Hässleholmen i Borås. Men enligt polisen kan man i det här läget inte koppla de händelserna med den här mannen, även om man vet en del om hans bakgrund.