Hässleholmen skottlossning. Foto: Maria Hansson Trens/SR
1 av 2
Polis finns på plats vid avspärrningarna på Hässleholmen där en man skottskadades igår kväll. Foto: Maria Hansson Trens/SR
Hässleholmen skottlossning. Foto: Maria Hansson Trens/SR
2 av 2
Foto: Maria Hansson Trens/SR
BORÅS

Skjutningen skapar oro på Hässleholmen

1:37 min

En man i 25-årsåldern skottskadades i natt på Hässleholmen. Händelsen har skapat oro bland de boende.

Ingen är ännu gripen efter skottlossningen på Hässleholmen igår kväll. En man i 25-årsåldern träffades av skott i armen och benet och är, enligt polisen, inte allvarligt skadad.

– Jag hörde två skott och såg två maskerade killar på en blå moped, de körde jättefort härifrån, säger en kvinna som vill vara anonym och som såg händelsen från sin lägenhet.

Vi pratar i trapphuset eftersom det är kallt och nattfrosten fortfarande ligger kvar på marken utanför huset där de blåvita avspärrningsbanden sitter uppfästa mellan träden.

– På kvällarna går jag ingenstans, efter klockan åtta går jag inte någonstans. Jag är jätterädd, säger kvinnan.

Flera skottlossningar under året
På en balkong precis ovanför avspärrningarna står en kvinna och röker. Hon vill inte prata, hon säger att hon inte hörde något under natten och att hon ändå tänker flytta härifrån. Att hon inte vill att hennes barn ska växa upp här.

I början av oktober skottskadades två personer, varav en allvarligt, på Hässleholmen. I mars sköts en man ihjäl av maskerade personer i området och det har utöver det varit flera skottlossningar på Hulta och Hässleholmen i Borås. Men enligt polisen kan man i det här läget inte koppla de händelserna med den man i 25-årsåldern som skottskadades i natt, även om man vet en del om hans bakgrund.

Boende oroliga
Händelserna har skapat oro bland de boende. En boende, som även hon vill vara anonym, var precis på väg i säng när hon blev uppringd av en skärrad väninna som också bor på gatan:

– Jag skulle precis släcka lampan när jag fick höra detta då liksom. Det var en kompis som ringde till mig och hon tycker väl att det är otäckt att det händer en massa sådana här saker. Det blir otryggt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista