Fullt upp för däckverkstäderna

1:28 min

I natt räknar SMHI med att Sjuhärad får vinterns första snöfall och med strax över en vecka kvar tills vinterdäcken måste vara på, vinterväglag eller ej, har däckverkstäderna fullt upp.

En som märkt av det är Sharbel Chindeh som försökt få tid hela veckan:

– Det är enda dagen jag hade möjlighet att stå i kö. Får offra helgen för sånt här. Jag försökte i veckan men det har ju varit väldigt många bilar så det har varit omöjligt att komma fram. Så jag passar på att ta det idag, jag har stått i kö ungefär en och en halv timme nu. Nu börjar det ju bli halt på kvällarna också så det är bra att byta, säger Sharbel Chindeh.

– Jag har ju lågprofildäck också och det är farligt att köra med sådana här däck när det är snö och is på vägarna, så det är lika bra att sätta på så vet man att man har gjort sitt i alla fall för säkerheten, säger han.

Däckverkstaden där Sharbel Chindeh byter sina däck håller extraöppet på lördagar nu när det är som mest hektiskt, men de annonserar inte om det. Trots det är det många som väntar på att få sina däck bytta.

– När första snön kommer är det katastrof hela tiden i stort sett. Det är hektiskt, det har varit så i stort sett hela veckan. Så det är bara att jobba och slita och stå i, säger arbetsledaren och däckmontören Mattias Bohman som arbetat här i nio år.