O-RINGEN

Trevliga Sjuhäradsorienterare får en miljon i bonus

1:19 min

Igår hölls avslutningsfesten för funktionärerna på årets O-ringen. Funktionärsföreningarna beräknas nu få dela på fem miljoner kronor, varav över en miljon är en bonus för deltagarnas goda betyg på arrangemanget.

Evenemanget som hölls i Borås i somras gick med sju miljoner kronor i vinst och fem av dessa miljoner går till de sjutton funktionärsföreningar från Sjuhärad som hjälpte till.

– Det är klart att om vi jämför oss med andra större arrangemang så har vi gått väldigt, väldigt bra ekonomiskt. Det har varit arrangemang som haft fler deltagare än vad vi haft och som legat på ungefär samma nivå. Vi har gått väldigt bra och vi har också gjort ett gott jobb med att hålla kostnaderna nere och hitta många partners som ställt upp mycket i Boråsregionen, säger Maria Krafft Helgesson, årets generalsekreterare för O-ringen.

18 000 deltagare
Årets O-ringen lockade drygt 18 000 deltagare. Totalt gick man med sju miljoner i vinst, pengar som delas mellan svenska Orienteringsförbundet, O-ringen AB och de sjutton orienteringsföreningar i Sjuhärad som har varit inblandade i arrangemanget.

Över en miljon kronor i bonus
Funktionärsföreningarna beräknas nu få dela på fem miljoner kronor som fördelas procentuellt utifrån hur många funktionärer föreningarna bidragit med. Över en miljon kronor av dessa pengar är en bonus för att deltagarna varit så nöjda, enligt Maria Krafft Helgesson.

– Den delen där var över en miljon bara för att vi var trevliga och deltagarna upplevde det som ett gott bemötande så fick vi det extra, säger hon.

– Det är klart att jag redan har hört att "vi kör om tio år igen", senast var det 29 år emellan våra arrangemang, 1986 och nu 2015. Så lång tid tror jag inte att det kommer att ta till nästa gång vi har O-ringen.