BORÅS

Volontärer utestängda från flyktingar i Lundbyhallen

1:07 min

Idag stängde Borås stad dörrarna för Refugees Welcomes volontärer. Ända sedan Lundbyhallen blev transitboende har de delat ut kläder, leksaker och annat inne i hallen, men nu sätter reglerna stopp.

Lundbyhallen har varit transitboende i en månad nu, och fram tills nu har volontärer från Refugees Welcome kunnat komma in för att prata med flyktingarna och erbjuda dem hjälp. Underkläder, jackor, leksaker, blöjor och bindor och även telefonkort har delats ut.

Kamal El Salim startade Refugees i Borås, han talar arabiska och har varit engagerad i flyktingmottagandet i Borås sedan dag ett. Inte heller han fick komma in i Lundbyhallen.

– Vi ska vara i Skatehallen intill och knacka på dörren om vi vill nåt. Vi jobbar ju för människornas bästa och då är inte det här något som hindrar oss. Vi hittar möjligheter att lösa situationen, säger Kamal El Salim.

Det är första gången sedan volontärerna började engagera sig som de blir stoppade.

– Om det är säkerhetsfrågan de tänker på så undrar jag varför det kan köra in bilar här på området dagligen utan att de kollar dem, säger Kamal El Salim.

Borås stads säkerhetsansvarige Bo Hansson säger till P4 Sjuhärad att det handlar om regler - "volontärerna släpptes inte in eftersom de inte hade någon ansvarig arbetsledare på plats".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista