Taxi borås.  Foto: Jenny Hellström/Sveriges radio
Taxi borås. Foto: Jenny Hellström/SR
BORÅS

Kaotiskt läge för taxibolag i Borås

Taxichaufför: Det är taxikaos och vi får skiten
1:34 min

Två sparkade chefer och en beställningscentral som inte fungerar som den ska. För Taxi Borås är läget kaotiskt enligt de chaufförer som P4 Sjuhärad har pratat med.

Taxibilar som kommer försent eller inte dyker upp alls. Chaufförer som inte kan nå beställningscentralen i brådskande ärenden. Eller beskedet att det inte finns några bilar tillgängliga när flera står tomma och väntar på beställningar. Så ser situationen ut för Taxi Borås enligt den chaufför som P4 Sjuhärad har pratat med.

– Det är taxikaos. Många kunder får sitta i telefonsamtal och bara vänta och vänta, så kommer de försent till jobbet eller sina möten.

– Det är vi chaufförer som får skiten när vi kommer försent till kunderna. Ibland kan man få en bokning som inte går att urskilja och då får man bara chansa.

Magnus Klintbäck är VD för Taxi Kurir i Stockholm och regionchef för Fågelviksgruppen i Skåne. Han är för närvarande den som styr verksamheten i Borås och Göteborg efter att de båda lokala cheferna blivit sparkade.

– Jag håller på för fullt att sätta mig in i vad det är som har gått snett, vi har uppmärksammat kritiken från åkarna i Borås och tillsammans med dem så försöker vi rätta till det här så att det fungerar igen.

När kan taxiåkarna och kunderna förvänta sig att problemen är avhjälpta?

– Så fort som möjligt naturligtvis. Vi jobbar jättehårt på att få till beställningscentralen och inom ett par månader så ska det funka, säger Magnus Klintbäck.

Relaterat

Mer om Borås

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".