Klimatförändring. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT
KLIMATMÖTET

Boråsare samlas för klimatet – i Göteborg

Deltagare: De fossila bränslena måste få ligga kvar i backen
1:30 min

Idag hålls en klimatmanifestation i Göteborg med syftet att uppmärksamma det kommande klimattoppmötet i Paris, där världens ledare samlas för att enas om ett nytt globalt klimatavtal.

Imorgon startar FN:s klimattoppmöte i Paris. Ett möte där världens ledare ska enas om ett nytt globalt klimatavtal som ska börja gälla år 2020. I Sverige har det inför klimattoppmötet anordnats en rad klimatmanifestationer och idag hålls en i Göteborg.

– Det är en ganska enkel sak för oss att åka ner och visa världens ledare att man tar klimatfrågan på allvar, säger Angelica Vehmas som är en av boråsarna som deltar på Klimatsamlingen i Göteborg.

Vad är förhoppningarna att de här klimatdemonstrationerna och manifestationerna ska leda till?

– Att man tar bort fossila bränslen, tar bort kol. Så att vi ställer om till förnybart och att man ska komma fram till ett vettigt avtal där man faktiskt börjar göra saker, säger Angelica Vehmas.

Klimattoppmötet i Paris pågår mellan den 30 november fram till och med den 11 december.

Relaterat

Mer om Borås

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".