Foto: Melissa Gustafsson/Sveriges Radio
Foto: Melissa Gustafsson/Sveriges Radio
MARK

Marks kommun varnade via SMS

Teknik och serviceförvaltningen: Handlade om människors hälsa
1:35 min

Kommunen började igår att varna invånarna i Marks kommun - med SMS. Ett effektivare sätt att nå ut till alla i kommunen menar man.

Efter stora mängder regn i helgen har Marks kommun drabbats hårt av höga vattenflöden.

Vattenverken i Fritsla och Örby svämmade över och igår bad kommunen invånarna att koka sitt dricksvatten. Det gjorde man bland annat igenom - SMS.

Något man nu använder sig utav på prov för att nå ut med viktiga budskap till invånarna, gällande vattnet.

Sofia Sörqvist är enhetschef för vatten och avloppsledningar på Teknik- och Serviceförvaltningen och menar att detta är det effektivaste sättet att nå ut på.

– Gamla traditionella sätt har varit att gå ut och knacka på och lägga lappar i brevlådan, samt att informera på hemsidan. Men då når vi inte alla på ett effektivt sätt, säger hon.

Hur många har fått detta sms?

Alla i Fritsla, Kinna , Skene, Örby, Berghem Rydal och Hyssna. Så större delen av kommunens invånare till antalet, säger Sofia Sörqvist på Teknik- och Serviceförvaltningen.

För att få informationen via sms behöver man ha en adress knuten till sitt abonnemang och vara bosatt inom det aktuella området.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".