Johan Tenbrink Foto: Privat
Johan Tenbrink Foto: Privat

Johan Tenbrink spelade live i P4 Sjuhärad

Tenbrink: Jag vill gå åt ett mer elektroniskt håll
1:25 min

Johan Tenbrink började sin musikaliska bana som tioårig rappare på 90-talet. Idag samsas gitarren om utrymmet med synthar.

En obotlig cyniker, misantrop och domedagdrömmare som hade en mindre hiphopkarriär i början på 2000-talet som dog ut till förmån för andra utsvävningar.

Började göra gitarrdriven pop på svenska mitten på 00-talet under egen paroll och var även medgrundare till legendariska Cumshot Hookers som sedermera blev The High Hats. Är idag endast aktiv med musiken solo i den utsträckning det hinns med. 

– Med den nya plattan har det blivit en del synthpålägg. Det är svårt då man byggt upp en liten lyssnarskara, man får intrudocera det lite. Jag hade helst gjort mer ren elektronisk musik men nu är det någon slags kompromiss mellan hårt gitarrdriven och med synthpålägg, så funkar det bra., säger Johan Tenbrink.

Av upphovsrättsliga skäl tas musiken bort efter 30 dagar. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".