Rozalin Shamasha Foto: Privat
Rozalin Shamasha Foto: Privat
ULRICEHAMN

Rozalin från Ulricehamn är @sweden

Rozalin: Vet inte varför det blivit just jag
1:33 min

Med nästan 90 000 följare representerar Rozalin Shamasha, 17 år, från Ulricehamn Sverige genom att under en vecka twittra för kontot @sweden.

Du hör Rozalin berätta direkt efter 12.30.

Tanken med Sveriges officiella twitterkonto @sweden är att en vanlig svensk för en vecka har hand om kontot. Projektet heter Curators of Sweden drivs av Swedish Institute och Visit Sweden.

Själv har Rozalin Shamasha haft ett twitterkonto i ungefär fem år och blev nominerad för att ha hand om @sweden-kontot. Hon tycker uppdraget är hedersfullt men vet inte varför just hon blev nominerad.

– Jag lägger ut saker som händer i vardagen. Jag har fått ganska många privata meddelande med frågor om skolan och hur det är att gå i skolan i just Sverige. Jag försöker vara trevlig och ge dem ärliga svar, säger Rozalin Shamasha.

Vilket meddelande har fått mest respons?

– Det måste vara de om jag skrev om Musikhjälpen de första dagarna. Då skrev jag och förklarade vad Musikhjälpen är, varför det finns och vad de gör, säger Rozalin Shamasha.

Rozalin Shamasha har ansvar för twitterkontot fram till söndag kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".