Brevlåda i Hedared Foto: Marcus Léonarde/SR
Foto: Marcus Léonarde/SR
HEDARED/SANDHULT

Otömda brevlådor väcker ilska

"De har inte tömt brevlådan på en vecka"
1:27 min

Postnord, före detta Posten, har fått klagomål på att man glömmer tömma sina brevlådor i Sandhult och Hedared. Företaget förnekar dock att så skulle vara fallet.

Jan-Ove Gustavsson i Gantarås skulle posta ett brev i Hedared häromdagen, och kom till en överfull brevlåda.

– Brevlådan i Hedared var full så jag tänkte jag åker till Sandhult och lägger på brevet där, men det var ju lika full den. När jag öppnade brevlådan så ramlade en massa brev ut som jag fick trycka in igen. Det kan ju vara viktig post som ligger där, folk betalar räkningar och de kommer in för sent och så vidare, säger Jan-Ove Gustavsson.

Tommy Blomkvist är produktionsområdeschef för Postnord i Borås som äger och tömmer brevlådorna. Han förnekar att Jan-Ove Gustavssons observationer skulle vara riktiga.

– Vi tömmer alla lådor varje dag sen är det klart att vi gör misstag ibland och vi får lite problem, men inte så att vi glömmer att tömma på en hel vecka. Så nej, det stämmer inte riktigt, säger Tommy Blomkvist.

Efter inslaget i vårt program hörde flera lyssnare av sig om slarv med tömning av brevlådor i Sandhult och Hedared.

– Vi har ju noll service på landet, men de kan ju tömma brevlådorna i alla fall, säger Jan-Ove Gustavsson.

Mikael Olmås
mikael.olmas@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".