Dansföreställningen Propreté. Foto: Håkan Larsson
1 av 2
Dansföreställningen Propreté. Foto: Håkan Larsson
Foto: Regionteater Väst.
2 av 2
Foto: Regionteater Väst.

Regionteater Väst till Helsingborg

Konstnärlig ledare: Det arbete jag drivit i sex år har nu burit frukt
1:14 min

Regionteater Väst i Borås har blivit uttagen till scenkonstbiennalen Bibu nästa år i Helsingborg. 300 av landets bästa föreställningar för barn och unga var nominerade men bara 16 fick plats i biennalen.

– Det känns fantastiskt fint. Det är ett erkännande på att vi gör bra scenkonst för barn och unga. Att även andra ser den, inte bara Västra götaland, säger Camilla Ekelöf, konstnärlig ledare för regionteater Väst i Borås.

Det är ungdomsföreställningen Propreté, i koreografi av Martin Forsberg och uppmärksammad scenografi av Jenny Nordberg som tagit regionteatern i Borås till den prestigefyllda biennalen Bibu som hålls i Helsingborg nästa år.
Föreställningen handlar om den värld av normer unga kastas in i och vad som händer om man bryter mot givna ramar. Allt sker i samspel med publiken:

Är det svårt att göra bra dansföreställningar?
– Det är inte svårt, men jag tycker när man jobbar för en publik som vi gör måste man tänka några varv till, säger Camilla Ekelöf.

Regionteatern har haft några framgångsrika år med en rad uppmärksammade föreställningar, både egna och gästspel.  Camilla Ekelöf är nöjd med sitt arbete:

– Det betyder oerhört mycket. jag känner att det arbete jag har drivit i sex år har nu burit frukt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".