Lars Backström, vd Västtrafik Foto: Mats Tiborn.
Lars Backström vd Västtrafik. Foto: Mats Tiborn.

Västtrafik satsar på digitala biljetter

Västtrafik: Vill göra det enklare
1:17 min

2016 kommer Västtrafik satsa mer på att sälja biljetter digitalt. Bolaget ska införa en ny app där man också i framtiden ska kunna koppla ihop resandet med köp av evenemang som man vill ta sig till.

Någon gång i början på året så kommer Västtrafik att införa sin nya app för smarta telefoner och det är i telefonen framtiden ligger när det gäller att kunna sälja biljetter till resenärer framöver. Samtidgt ska man ha kvar de andra sätten att köpa biljetter.

Förutom vanliga resor till och från jobb eller skola vill man också kunna hitta möjligheter att kunna köpa resor som sträcker sig längre än inom regionen.

– Vi tror också i förlängningen att vi att man ska kunna erbjuda digitala biljetter i samband med att man kanske köper en bio-biljett. Det finns jättemycket möjligheter med digitaliseringen för att göra det enklare att åka kollektivt, säger Lars Backström, vd på Västtrafik. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".