Wiktoria Johansson Foto: Petra Svedjevik/SR
Wiktoria Johansson Foto: Petra Svedjevik/SR
MELODIFESTIVALEN

Wiktoria: Låten förtjänar att gå vidare

1:04 min

Wiktoria Johansson debuterar i deltävling 2 i nästa års Melodifestival med låten Save me. Även om Melodifestivalen bara är ett delmål för Wiktoria ser hon fram emot det.

Wiktoria Johansson är 19 år och kommer från Brämhult i Borås. Hon har deltagit i ett flertal talangtävlingar och bland annat Lilla Melodifestivalen.

– Det jag alltid velat är att stå på scen och uppträda och göra det jag älskar. För det är just det jag älskar, jag älskar skriva musik, att stå på scen och jag älskar att sjunga, säger Wiktoria Johansson.

Målet har egentligen inte varit Melodifestivalen men har alltid velat vara med:

– Jag tror alltid jag velat vara med men det har inte varit "mello, dit vill jag, sen är det klart" utan man sätter nya mål hela tiden och just nu är målet Melodifestivalen. 

Wiktoria Johansson vill gå vidare i Melodifestivalen och tycker främst att det är för att låten är en bra låt som förtjänar att gå vidare.

– Jag vill göra den rättvisa. Jag känner att låten är så bra att jag inte bara slänga iväg den. Jag hoppas verkligen att folk kommer att tycka om den om den, men det vet man ju inte förrän man har gått upp där, säger Wiktoria Johansson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista