Linda Elms barn fick en rad julkort och julklappar. Foto: Melissa Gustafsson/SR
Linda Elms barn fick en rad julkort och julklappar. Foto: Melissa Gustafsson/SR
SVENLJUNGA

Efterlysning på Facebook gav julklappar

Linda Elm: Barnen är själaglada
1:44 min

Jul med dyra julklappar och julmat är inte en självklarhet för alla. Efter ett inlägg på Facebook fick Linda Elm flera julkort, presenter och en julgran till familjen.

En fridfull jul med mat och julklappar är en självklarhet för många, men inte för alla. För Linda Elm skapar julen istället en känsla av otillräcklighet och ångest. 

Linda Elm i Svenljunga kommun är ensamstående fembarnsmamma och sjukskriven. För henne är julen en jobbig tid eftersom känner att hon inte kan ge sina barn lika mycket som många människor runt omkring.

– Vi har ingen familj, firar inte med någon och har inte ekonomi nog att göra något stort. Man känner sig misslyckad som förälder då, säger hon.

Efter ett inlägg på Facebook, där hon bad människor skicka julkort till familjen, blev responsen större än vad Linda Elm hade väntat sig.

Ett trettiotal ringde och flera människor skickade julkort och presenter till familjen. Bland annat fick familjen en julgran och presentkort att handla mat för.

– Jag hade aldrig drömt om detta. Barnen blev själaglada, säger Linda Elm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".