Det stora snöfallet under natten till söndag har gjort vägen ordentligt hal. FOTO Eric Porali
Det stora snöfallet under natten till söndag har gjort vägen ordentligt hal. FOTO Eric Porali

Besvärligt väglag i Sjuhäradsbygden

Lastbilschauffören: För många är för ovana för att köra i snön
0:48 min

Det har snöat rejält över Sjuhärad under natten, SMHI varnar för besvärligt väglag med halka men i eftermiddag övergår snöfallet i regn. 

Igår utfärdade SMHI en klass 1-varning för stora snömängder och i morse var hela Sjuhärad inbäddat i snö, och snön gör att det är problem på vägarna. 

På en rastplats utmed riksväg 27 står lastbilschauffören Jonas Svensson, som kört söderifrån under natten. 

– Så länge snön ligger som den gör så går det att köra och det är inte heller så halt som de påstår att det ska vara, säger Jonas Svensson, som tvingades hålla 60-kilometer i timman även på stora vägar som 27:an.

– Det är alldeles för många som är för ovana för att köra i snön. Det blir en chock för alla varje år. Inklusive för mig, jag har bara kört lastbil i fyra år, säger Jonas Svensson.

Det är mycket halt på vägarna runt om i Sjuhärad. Vädret kommer under dagen att övergå i plusgrader med regn och SMHI varnar för att det kan bli blixthalka på vissa håll. Enligt räddningstjänsten har det dock varit få olyckor på vägarna. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".