Familjen Magnusson Kantola. Foto: Melissa Gustafsson/SR
Familjen Magnusson Kantola. Foto: Melissa Gustafsson/SR
BORÅS

Minskade skräpet - slog in julklapparna i tyg

Familjen: Försökte också ge tid i julklapp
2:30 min

Familjen Magnusson Kantola lyckades få ner julklappspapper och skräp till fyra kassar. Istället för vanligt papper använde de bland annat tyg till julklapparna.

Mia Magnusson och Janne Kantola är tillsammans med sin familj med i Minimeringsmästarna. Under snart ett år har familjen deltagit i projektet där det handlar om att minimera sitt avfall med 50 procent på ett år.

P4 Sjuhärad åkte hem till familjen för att se vad som blivit över i skräp efter julen. Efter ett julfirande med 17 personer hemma hos familjen blev det bara fyra påsar med skräp över.

– Man blev lite förvånad att det inte blev mer, säger Janne Kantola.

Istället för att köpa presenter försökte familjen också ge tid på olika sätt, bland annat till sina syskonbarn. Dessutom slog de in många av julklapparna i tyger och knöt sidenband runt om, för att sedan kunna återanvända detta.

– Gamla dukar och en gammal filt som vi kunde klippa isär. Det rivs ju ändå bara upp och slängs ändå, då kan man lika gärna använda sådant som man kan återanvända, säger Mia Magnusson.

Mer om Borås

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".