Polishuset i Borås. FOTO: Eric Porali
1 av 2
Polishuset i Borås. FOTO: Eric Porali
Maria Thorell, åklagare. FOTO: Eric Porali
2 av 2
Maria Thorell, åklagare. FOTO: Eric Porali
BORÅS

Gängledare häktad för grovt narkotikabrott

Hör hela intervjun med åklagare Maria Thorell
3:12 min

Den man i 25-års åldern som igår anhölls misstänkt för bland annat grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott häktades i eftermiddag.

Förutom grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott är mannen häktad för brott mot lagen om brandfarliga, explosiva varor grovt brott. Detta eftersom man hittade en handgranat när man igår gjorde husrannsakan i en lägenhet. Mannen häktades på sannolika skäl.

– Han har haft en stor mängd narkotika, 5 000 tabletter ecstasy så det är en väldigt stor mängd. Sedan har man hittat en handgranet i hans lägenhet och en skarpladdad pistol i hans bil, säger Maria Thorell som är åklagare.

Enligt källor till P4 Sjuhärad är mannen ledare för ett kriminellt gäng i Borås.

– Ja, sådana misstankar har det funnits men det är ingenting som vi just nu kan bevisa. Mannen menar att han inte är med i ett gäng överhuvudtaget, säger Maria Thorell.

Mannen finns i belastningsregistret sedan tidigare.

– Han är dömd sedan tidigare men inte för de allvarligaste brotten. Jag kan inte gå in på vilka brott, men han förekommer i belastningsregistret.

Mannen förnekar grovt vapenbrott och narkotikabrott, men erkänner brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Relaterat

Mer om Borås

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".