Jakob Sigurdarsson sätter ett straffkast. Foto: Staffan Kulneff
Jakob Sigurdarsson sätter ett straffkast. Foto: Staffan Kulneff
BASKET

Storförlust, men ändå bra av Borås Basket

Emil Lundstedt och Pat Ryan: Vi gjorde en bra match
4:30 min

Borås Basket förlorade som väntat mot det turkiska topplaget Turk Telecom i Fiba Europe Cup. I paus ledde Borås mycket överraskande med 56-51 men sedan ökade turkarna på tempot och vann klart med 114-86

Totalt sett gjorde Borås en riktigt bra match mot turkarna som i många år tillhört europatoppen. Första halvlek var lysande från Borås sida men i längden kunde man inte stå emot. Tredje perioden till exempel vann Telekom med 40-12. Borås har nui förlorat de två första matcherna i andra europaomgången och får det mycket svårt att gå vidare. Tony Vitali gjorde en ny fin insats och stod för 20 poäng. På dubbla siffror i övrigt Christian Maråker 15 och 11 var gjorde Adam Darboe, Mike Palm och Jakob Sigurdarsson. Glädjande och nyttigt var att de unga spelarna i truppen fick mycket speltid. Redan på fredag är det match igen, borta mot Jämtland, och då spelar troligen Omar Krayem igen efter sin knäskada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".